Mitch Marner kan bli kvar i Toronto Maple Leafs.
Foto: Alamy/AP Photo
NHL

Mitch Marner kan bli kvar i Toronto Maple Leafs

ANNONS

Han har fallit offer för fansens vredesmod sedan Toronto Maple Leafs åkte ut ur första omgången av Stanley Cup-slutspelet. Trots det tyder det mesta på att Mitch Marner kommer att representera klubben även kommande säsong, rapporterar både Elliotte Friedman och Pierre LeBrun.

Mitch Marner fortsätter att vara en av de mest omtalade personerna i Toronto. Detta trots att det är en månad sedan Toronto Maple Leafs säsong tog slut efter övertidsförlusten i match sju mot Boston Bruins.

Många har antagit att stjärnforwardens tid i Leafs skulle vara över efter den storm av kritik som följde slutspelsuttåget. Nu kommer dock uppgifter från flera olika håll i nordamerikansk media att så inte ser ut att bli fallet.

Både Sportsnets Elliotte Friedman och The Athletics Pierre LeBrun rapporterar att Marner och hans representanter inte har några planer på att släppa taget om den klausul som finns i hans kontrakt som gör att han själv dikterar villkoren kring sin framtid.

"En av de saker som några personer berättade för mig är att jag inte ska bli förvånad om detta fortsätter över nästa säsong med Marner i Toronto," säger Friedman i det senaste avsnittet av podcasten 32 Thoughts. "Det finns mycket tid mellan nu och då och saker kan förändras, men det är en så känslig konversation mellan spelaren och laget eftersom alla är fast beslutna att framstå som vinnare här."

Mitch Marner kan bli free agent 2025

LeBrun skriver å sin sida:

“Marner-lägret, lett av agenten Darren Ferris, håller inte på att sammanställa någon lista över lag för en potentiell trade. Fokus för Marner, som har en fullständig no-move klausul, är att hedra det återstående året av sitt kontrakt och se vad som händer därefter.”

27-åringen har ytterligare en säsong kvar på sitt avtal värt 10,9 miljoner dollar per säsong. Det innebär att han skulle kunna äntra free agent-marknaden nästa sommar och vraka och välja bland de anbud som kommer från andra klubbar.

Mitch Marner syntes nyligen på ett kafé i Toronto tillsammans med Maple Leafs nyblivne coach Craig Berube. Många tolkade det som att Berube sträckte ut en hand för att försöka få det att fungera med den mångårige Leafs-forwarden.

Marner draftades av Toronto som fjärde spelare i första rundan 2015. Sedan dess har han gjort 639 poäng på 576 matcher för klubben. Kritiken som drabbat honom gång efter annan i hemstaden har gått ut på att han inte lyckats hålla samma höga nivå i slutspelet som i grundserien. I årets slutspel gjorde han ett mål och två assist på sju matcher. Totalt under karriären har han ett poängsnitt på 1,11 i grundseriesammanhang och 0,88 i slutspel.


TV: Bieber valde Nylander först i All-Star-draften

Den här artikeln handlar om: