Christian Djoos är hemma igen.
Foto: Alamy & Bildbyrån
SHL

Christian Djoos: “Jag kommer att spela i Brynäs så länge de vill ha mig”

ANNONS

Christian Djoos har vänt hem till Brynäs och skrev då ett femårskontrakt med klubben.
Nu menar backprofilen att han är hemma för att stanna. 
– Jag kommer att spela i Brynäs så länge de vill ha mig, säger Djoos till Gefle Dagblad

Förra veckan presenterade Brynäs IF att toppbacken Christian Djoos vänder hem igen efter att ha spenderat nio år utomlands. 

29-åringen, som vann Stanley Cup med Washington Capitals 2018 och blev schweizisk mästare med EV Zug 2022, skrev ett femårskontrakt med Brynäs i samband med värvningen. 

Nu menar också Djoos att han är hemma i Gävle igen för att stanna. 

– Det är ett rakt kontrakt. Jag kommer att spela i Brynäs så länge de vill ha mig. Det finns inget annat i mitt huvud, säger han till Gefle Dagblad.

Tonar ner förväntningarna på sig själv

Backen är son till Brynäsikonen och SM-guldhjälten Pär Djoos och han själv menar att han hade kunnat tjäna mer pengar ifall han stannade i Schweiz. Beslutet att vända hem var alltså enbart för kärleken till Brynäs. 

– Ekonomin hade inte så mycket att göra med mitt beslut, det är mer för att vara hemma och spela med Brynäs som jag ville åka hem, säger han och fortsätter: 
– Jag växte upp här. Som brynäsare betyder det här väldigt mycket. Visst man är här på sommaren, men nu är det på riktigt.

Den senaste säsongen gjorde Christian Djoos 28 poäng på 49 matcher för Lausanne i NL. Under sin karriär har han också producerat riktigt bra med poäng i både AHL och Schweiz. 

Men han har inte spelat SHL-hockey sedan 2015 och stjärnvärvningen tonar då ner förväntningarna på sig själv inför hemkomsten. 

– Det är ju jättesvårt att säga. Folk kanske tror att det kommer hem nån back som ska slänga in 50 poäng och bara flyga runt över hela isen. Men det var inte så jag blev upplärd att spela hockey, säger Djoos till GD.


TV: Gustav Forslings succéslutspel

Den här artikeln handlar om: