Damian Clara.
Foto: Bildbyrån
NHL

Klart: Damian Clara skriver NHL-kontrakt med Anaheim Ducks

ANNONS

Damian Clara gjorde stor succé i Brynäs och var med och förde klubben tillbaka upp till SHL. 
Nu står det klart att 19-åringen skriver på ett NHL-kontrakt med Anaheim Ducks. 

För ett år sedan stod det klart att Brynäs lånade in den italienske målvakten Damian Clara från Färjestad och den dåvarande 18-åringen skulle då bilda målvaktspar med Anders Lindbäck i HockeyAllsvenskan. 

Clara började dock etablera sig som den bättre målvakten och fick mer och mer förtroende. När Lindbäck sedan fick sparken så tog Clara över förstaspaden helt och hållet och han storspelade sedan resten av säsongen. 

19-åringen hade 91,3 i räddningsprocent på 34 matcher i grundserien och i slutspelet var han ännu bättre med hela 93,1 räddningsprocent på elva matcher. Han var då en av de allra bästa målvakterna i HockeyAllsvenskan och en stor anledning till att Brynäs kunde ta steget tillbaka upp till SHL.

Damian Clara skriver på för Anaheim Ducks

Nu belönas Clara också efter den stora succén. 

Under måndagskvällen meddelar nämligen Anaheim Ducks att de skriver ett treårigt rookieavtal med italienaren. Clara draftades av Anaheim i andrarundan som 60:e spelare i förra årets NHL-draft. 

Damian Clara har också haft ett gällande kontrakt med Färjestad inför nästa säsong och är tänkt att bilda målvaktspar med Max Lagace i SHL. Nu är det dock Anaheim som styr Claras öde och de skulle kunna ändra planerna. 

Men om inget oförväntat händer så kommer 19-åringen att spela för Färjestad i SHL den kommande säsongen.


TV: Edmontons väg till Stanley Cup-finalen 2024

Den här artikeln handlar om: