Chris Abbott om Mikael Seppäläs skada: “Vi vet inte hur det ser ut framåt”

HV71 ser ut att ha spikat backsidan efter att Oliwer Kaski skrivit på ett nytt kontrakt.
Men det finns fortfarande en osäkerhet kring skadade backen Mikael Seppälä.
– Vi vet inte hur det ser ut framåt, om han kan komma tillbaka och när det skulle vara i så fall, säger GM Chris Abbott till Jönköpings-Posten

Förre veckan meddelade HV71 att den finske VM-backen Oliwer Kaski har förlängt sitt kontrakt med klubben och blir kvar även den kommande säsongen. 

Därmed ser laget ut att ha stängt sin backsida inför nästa säsong vilket innebär att varken Anton Strålman eller Bobby Nardella ser ut att bli kvar – även om de inte officiellt blivit avtackade av klubben än. 

Enligt nye general managern Chris Abbott så är det inte nödvändigtvis sant att dörren är stängd för exempelvis Strålman. 

– Som jag sagt tidigare så kommer jag inte kommentera specifika namn eller vad det är vi är ute och letar efter. Med det sagt kan jag säga att jag aldrig anser att en trupp eller en lagdel är klar förrän övergångsfönstret stänger i februari, säger Abbott till Jönköpings-Posten.

Svaret om skadade backen: “Mycket som är osäkert”

Det finns dock ett större orosmoln för HV:s försvar och det är skadan på Mikael Seppälä

Finländaren fick stora problem med ryggen under den gångna säsongen vilket gjorde att han inte spelade någonting alls under 2024 då hans senaste match med HV71 var 30 december. 

Seppälä har opererats för ryggskadan men det är ännu oklart hur statusen ser ut för backen, menar Chris Abbott

– Jag vill vara så transparent jag kan för våra fans, det är de förtjänta av. Vi vet inte hur det ser ut framåt, om han kan komma tillbaka och när det skulle vara i så fall. Det finns positiva tecken efter hans operation men det är mycket som osäkert, säger han till JP

Mikael Seppälä, som vann VM-guld med Finland 2022, spelade blott 29 matcher för HV och gjorde sex poäng under 2023/24. Hur mycket spel det blir under 2024/25 går inte säga i nuläget. 

– Jag är hoppfull att han ska vara med i laguppställningen under kommande säsong men när det blir kan jag inte säga. Det jag kan säga att han vore ett bra tillskott till truppen när han är frisk, säger Abbott.


TV: Gustav Forslings succéslutspel

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: