Ottawa Senators tvekar kring Erik Brännström.
Foto: Alamy/AP Photo
NHL

Uppgifter: Ottawa Senators tvekar kring Erik Brännström

ANNONS

Erik Brännströms framtid med Ottawa Senators är omgiven av frågetecken. Nu rapporterar Ottawa-reportern Bruce Garrioch att klubben tvekar kring en förlängning av den svenske backens kontrakt.

Erik Brännström kom till Ottawa Senators från Vegas Golden Knights i Mark Stone-trejden 2019. Sedan dess har han spelat 266 NHL-matcher för klubben.

Nu är det inte säkert att det blir några fler.

Svensken sitter på utgående kontrakt, men är så kallade restricted free agent. Det innebär att Senators bara behöver erbjuda Brännström ett kvalificerande anbud för att behålla hans rättigheter.

Försöker Ottawa Senators trejda Erik Brännström?

Enligt Bruce Garrioch på Postmedia News är det långt ifrån säkert att man gör så. Han skriver att det ryktas om att Senators skulle vilja försöka trejda rättigheterna till den 24-årige backen. 

Lyckas man inte göra det kan man helt enkelt välja att släppa honom. Då blir Brännström unrestricted free agent den 1 juli och kan sajna med vilken NHL-klubb han vill.

Om Senators ska behålla Brännströms rättigheter måste man erbjuda honom ett kontrakt värt minst två miljoner dollar för ett år. Man har fram till 30 juni på sig att ta ett beslut i frågan.

Erik Brännström stod för personbästa 20 poäng (3+17) på 76 matcher den gångna säsongen. Under sina 266 NHL-matcher med Senators har han noterats för sju mål och totalt 69 poäng.


TV: Erik Brännström tillbaka efter allvarliga skada

Den här artikeln handlar om: