Foto: Alamy.
SHL

Christian Djoos klar för Brynäs – på femårskontrakt

ANNONS

Brynäs har gjort klart med en ny hemvändare. Den här gången är det backen Christian Djoos som har skrivit på för fem år med Gävleklubben.
– Det är en toppback som vi får hit, säger Johan Alcén.

Christian Djoos har nu officiellt skrivit på för Brynäs. Att backen har varit på väg hem har det inte varit något tu tal om och nu är också övergången bekräftad.

Stanley Cup-mästaren har skrivit på för fem år med Brynäs.

– Det känns verkligen som helt rätt tajming nu. Den här tanken har jag haft länge men läget nu är bra för mig och känslan runt föreningen känns oerhört intressent. Samtidigt som man bygger något bra så är jag även i rätt ålder för att kunna bidra ordentligt. Jag vill framåt och ser det här som rätt steg för att utvecklas ännu mer, förhoppningsvis har jag mina bästa hockeyår framför mig här i Brynäs, säger spelaren.

29-åringen har de senaste tre säsongerna spelat i Schweiz för Zug och nu senast i Lausanne. Senaste gången det var spel i Brynäs var säsongen 14/15. Efter det blev det spel i Nordamerika med 155 NHL-matcher och en Stanley Cup som resultat.

"Det är en toppback"

Christian Djoos blev också mästare med Zug 2022 och var en av Brynäs drömvärvningar efter avancemanget.

– Det är en toppback som vi får hit och hans kvalitéer och erfarenhet kommer vi ha stor nytta av både på och utanför isen under de kommande åren. Christian har också uttryckt en stor vilja att få spela i Brynäs igen och det är vad vi vill ha av spelare, att de vill representera Brynäs IF. Han är dessutom i en bra ålder och kommer kunna växa fram till en kulturbärare här, detta känns riktigt bra att få i lås, säger Johan Alcén.

Djoos hade egentligen avtal med Lausanne ett år till, men det bröts nu. Hans plats i det schweiziska finallaget tas istället av en annan tidigare Brynäsback: David Sklenicka.

Djoos nya kontrakt med Brynäs sträcker sig fram till 2029.


TV: Florida en seger från Stanley Cup-finalen

Den här artikeln handlar om: