Tyler Kelleher.
Foto: Bildbyrån (Montage)
HockeyAllsvenskan

Tyler Kelleher klar för Djurgården

ANNONS

Det blir ingen fortsättning i Brynäs för Tyler Kelleher. I stället väntar spel i Djurgården nästa säsong.
– En av hela ligans absolut bästa spelare och hela slutspelets MVP kommer till DIF och det är vi så klart riktigt glada över, säger Niklas Wikegård.

Tyler Kelleher var högst delaktig i Brynäs avancemang till SHL. Nu står det klart att det inte blir någon fortsättning i Gävleklubben för amerikanen. I stället är stjärnforwarden klar för spel i Djurgården nästa säsong.

– Tyler är en toppspelare som håller riktigt hög klass. Han har så klart offensiven som sitt främsta vapen, men vi ser även en person med helt rätt värderingar och attityd, säger sportsligt ansvarige Niklas Wikegård till klubbens hemsida.

Kontraktet sträcker sig över kommande säsong.

– En av hela ligans absolut bästa spelare och hela slutspelets MVP kommer till DIF och det är vi så klart riktigt glada över, säger Wikegård.

Öste in poäng i slutspelet

Den 29-årige forwarden hämtades in till Brynäs från finska Pelicans inför den gångna säsongen och producerade 25 poäng (11+14) på 25 grundseriematcher, innan han stod för totalt 15 poäng (7+8) på 13 slutspelsmatcher och prisades som slutspelets mest värdefulle spelare när Brynäs säkrade avancemanget till SHL.

Djurgården blir Tyler Kellehers femte svenska klubb i karriären. Förutom Brynäs har han även spelat allsvensk hockey i HV71 samt SHL-hockey med Rögle och Oskarshamn.


TV: VM-brons till Tre Kronor

Den här artikeln handlar om: