Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Vimmerby värvar Alexander Fredriksson

ANNONS

Alexander Fredriksson plockas in av Vimmerby. Backen spelade förra säsongen för Luleå i J20 Nationell.

Vimmerby värvar ungt och spännande. Till sin jungfrusäsong i Hockeyallsvenskan väljer klubben nu att plocka in Alexander Fredriksson från Luleås J20-lag. Backen blir senior till den kommande säsongen och får nu chansen i Hockeyallsvenskan.

20-åringen kommer ursprungligen från Linköping men flyttade till Norrbotten inför den gångna säsongen för att spela Luleå. Där blev det 39 matcher i J20 Nationell samt sex matcher för Boden i Hockeyettan.

Alexander Fredriksson är en offensiv back som beskrevs enligt följande av Andreas Melin, som då var tränare i Linköpings J20, säsongen 22/23.

– Mer offensivt lagd. Läser spelet bra, jättebra förstapass. Han har ett bra skott som han kanske inte har utnyttjat så mycket som han borde. Hänger gärna med upp i anfallen. Offensiven och att läsa spelet är hans styrkor.


TV: VM-brons till Tre Kronor

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL