MoDos Maximilian Kilpinen lånas till Östersund
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

MoDos Maximilian Kilpinen lånas till Östersund

ANNONS

Tre matcher på lån under förra säsongen. 
Nu får MoDos Maximilian Kilpinen även börja säsongen i Östersund. 
– Han har en stor potential att överraska, säger sportchefen Per Tagesson på klubbens hemsida.

Östersunds IK stärker upp sin forwardssida med ett NHL-draftat löfte till kommande säsong. Maximilian Kilpinen kommer, precis som under 2023/24 att lånas in från Modo, men nu över hela säsongen.

– En bra lösning för alla parter. Maximilian behöver speltid för sin utveckling och får den nu i en bra miljö i Östersund, säger MoDos sportchef Henrik Gradin på deras hemsida.

Draftad av Detroit: "Ska bli väldigt spännande att se"

Den nu 20-årige Kilpinen bytte Örebro mot Örnsköldsvik till den gångna säsongen och fortsatte att imponera i J20-serien. Det hela slutade med två SHL-matcher på bänken och ett kortare lån till Östersund. De tre matcherna slutade utan poäng, men nu är stockholmaren tillbaka för att producera. 

– Jättekul att "Maxi" kommer tillbaka till oss och det ska bli väldigt spännande att se hans utveckling i seniorhockey. Det är en välutbildad spelare som klarar av alla delar av spelet samtidigt som han har en stor potential att överraska offensivt. Också kul att vi fortsätter ett fint samarbete med MoDo vilket är guld värt för oss, säger Per Tagesson på Östersunds hemsida.

Kilpinen har Norrtälje som moderklubb, men tog vägen via SDE innan han hamnade i Örebro och MoDo. Han har tidigare varit uttagen i juniorlandslaget och tingades av Detroit Red Wings i fjärderundan av NHL-draften 2022


TV: Peter Forsbergs ultimata hockeyspelare

Den här artikeln handlar om: