Tar Robert Ohlsson (höger) över efter Roger Rönnberg i Frölunda?
Foto: Bildbyrån
SHL

Robert Ohlsson pekas ut som Roger Rönnbergs ersättare

ANNONS

Roger Rönnberg lämnar Frölunda efter säsongen 2024/25. Enligt Aftonbladet är Robert Ohlsson klar som ersättare i SHL-klubben.
– Jag kan inte säga så mycket, säger Ohlsson till Norran.

Under måndagen bekräftade Frölunda att huvudtränaren Roger Rönnberg kommer att lämna klubben efter säsongen 2024/25. Kort därefter gick schweiziska Fribourg-Gottéron ut med att Rönnberg kommer att ta över huvudtränarjobbet i klubben från och med 2025/26.

Nu ser det också ut att vara klart vem som ska ersätta Rönnberg i Frölunda. Enligt Aftonbladet är Skellefteås guldtränare Robert Ohlsson klar för klubben och har enligt tidningen skrivit på ett långtidskontrakt.

För Norran bemöter Ohlsson uppgifterna.

– Jag kan inte säga så mycket. De har en tränare som har utgående kontrakt där efter kommande säsong. Det blir väl ett attraktivt jobb ledigt där när Rönnberg inte fortsätter, säger Ohlsson till tidningen.

Sista året på kontraktet

Ohlsson har ett år kvar på kontraktet med regerande mästaren och den kommande säsongen kan mycket väl bli hans sista i Västerbotten.

– Det är inte omöjligt att det är det. Vi flyttade upp hit med målbild att vinna guld här uppe. Jag är ju mer en storstadskille också, så vore det inte för hockeyn skulle jag och familjen bo någon annanstans. Vi får väl se vad som händer. En stor anledning till att jag kom hit var ju för att laget har chansen att vinna, säger Ohlsson.

Huset ska säljas

Tränaren har lagt ut sitt hus i Skellefteå till kommmande försäljning, men någon flytt från staden är inte aktuell förrän kontraktet med klubben löpt ut våren 2025.

– Nej, alla kan vara lugna. Jag kommer att träna Skellefteå AIK kommande år ifall någon undrar. Det är helt klart. Jag kommer att fullfölja mitt kontrakt och jag kan garantera: jag kommer att göra allt, precis allt, för att vinna guld igen. Jag vet hur svårt det är att vinna back-to-back. Det är oerhört stort om man lyckas med det. I modern tid är det ju bara Skellefteå AIK som har lyckats med det, säger Ohlsson.

Ohlsson har tidigare jobbat  tre säsonger som assisterande tränare i Frölunda innan han tog över huvudansvaret i Djurgården 2016. 2021 blev Ohlsson tränare i Skellefteå AIK.


TV: Tjeckien vinner guld på hemmaplan


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL