Hockeysverige möter

Nyckeln: Så fick Robert Ohlsson ut max av Dick Axelsson

ANNONS

Under flera av sina år i Djurgården hade Robert Ohlsson Dick Axelsson i laget. En spelare han ser likheter med sig själv i.
– Jag kan känna igen mig väldigt mycket i Dick, även om jag inte var i närheten av att vara lika skicklig, säger Ohlsson i podcasten “Hockeysverige möter”.

Lyssna på podcasten på Spotify!

Robert Ohlsson säger att han själv var en spelare som gärna tog “genvägar” snarare än att alltid lägga ned det hårdaste jobbet. En spelare som fått ett liknande rykte är Dick Axelsson, som Ohlsson tränade i Djurgården under flera år.

Och Ohlsson tror sig veta hur man ska få ut max av lirare som Axelsson.

– Alla som kan upplevas som bekväma…hittar man bara ett tävlingsinslag i träningen så kan de inte låta bli att vara bäst i den övningen. Lockar man fram det kan få ut mycket mer i de dagliga träningarna, jämfört med när det bara är övningar. Oavsett om det är spelmoment, smålagsspel eller stafetter, säger Skellefteåtränaren i podcasten “Hockeysverige möter”.
– Dick vann alltid stafetterna, men åkte vi bara varv i skridskoåkning så var han sist. Men så fort det blev ett tävlingsinslag var han först. Det är ett bra sätt att få en bollirare att bli intresserad och tycka det är kul. Det ska finnas något att betta om eller så. Det triggar dem.

Robert Ohlsson om Dick Axelsson

Robert Ohlsson kan se sig själv i Dick Axelsson, när han ser tillbaka på sin egen spelarkarriär. Det använde han i sitt ledarskap gentemot sin stjärnforward.

– Jag kan känna igen mig väldigt mycket i Dick,  även om jag inte var i närheten av att vara lika skicklig. Jag kan känna igen delar i honom, och förstå honom.
– Det handlar om att ha en bra relation med en spelare för att få ut så mycket man vill av spelaren. I Dicks fall kanske man måste ha ett smartare sätt, och då kan det vara bra att ha min bakgrund och förstå hur jag själv fungerar. Jag kunde använda det för att få ut så mycket som möjligt av Dick.

I podcasten pratar Robert Ohlsson även om:

  • Hans egen slapphet som spelare
  • Vem som är den bästa spelaren han tränat.
  • De starka känslorna för Djurgården
  • Hur fler mål ska göras i ishockey.

Hela podcasten, som är skapad av Mårthen Bergman och Med Vän för Hockeysverige.se, SvenskaFans.com och Rekatochklart.com, finns på Spotify. Det gör också tidigare intervjuer i poddserien, med Linus Omark, Carl Klingberg, Lucas Elvenes, Mathias Bromé och Joel Persson.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL