Linus Eriksson och Victor Eklund jublar under semifinalserien mot Mora 2024.
Foto: Bildbyrån/Jesper Zerman
HockeyAllsvenskan

Linus Eriksson och Victor Eklund skriver kontrakt i Djurgården

ANNONS

Som 17-åringar slog de båda igenom i Djurgårdens A-lag under säsongen. 
Nu meddelar stockholmsklubben att Linus Eriksson och Victor Eklund skriver på rookieavtal. 
– De här två grabbarna slog igenom med dunder och brak i vintras, säger Niklas Wikegård på klubbens hemsida.

Det var nog inte många som missade hur Linus Eriksson och Victor Eklund imponerande i Djurgården under sluttampen på 2023/24. Duon, födda 2006, slog sig in i den allsvenska truppen och bildade till slut en farlig juniorkedja i slutspelet. Nu har de båda juniorlandslagsspelarna säkrats upp av klubben - genom rookiekontrakt. 

– Jag tror att exakt alla som tittade på och följde Djurgården såg deras framfart, de spelar med ambition och attityd. Linus fick och tog ett enormt ansvar med skador på Krüger, Norman och Berglund. Han blev som förstaårssenior en bärande center på HockeyAllsvensk nivå, vilket är ett rätt stort steg, säger sportsligt ansvarige Niklas Wikegård på hemsidan och fortsätter:
– Victor kom in med sin härliga attityd och charmade alla med sitt speciella sätt att spela. Han tar inga fångar när han lirar. Det ska bli jäkligt häftigt att följa hans utveckling framåt, han kommer helt klart att ta nya kliv.

Blev bärande spelare: “Vi är sjukt taggade”

Den unga duon tar därmed klivet upp i A-laget på riktigt i jakten på en ny chans att säkra en plats i SHL. Att de kan vara avgörande visade de både i det allsvenska slutspelet och under U18-VM där de säkrade en bronsmedalj.

– Vi är sjukt taggade på att vara med på resan tillbaka och ta Djurgår’n upp till SHL igen. Ha en bra sommar, så ses vi på Hovet i höst, är Eriksson och Eklunds budskap.


TV: Tre snabba med Wikegård

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL