Ena Nystrøm.
Foto: Bildbyrån
SDHL

Brynäsvärvningen Ena Nystrøm prisas som Norges bästa spelare

ANNONS

Nästa säsong väntar SDHL-spel med Brynäs. Nu prisas målvakten Ena Nystrøm som säsongens bästa damspelare i Norge.

Förra veckan stod det klart att Brynäs stärker upp målvaktssidan inför kommande SDHL-säsong med den norska burväktaren Ena Nystrøm. 24-åringen kommer till Gävlelaget med en stark säsong i den amerikanska collegeligan – så pass stark att hon nu prisas för sina insatser.

På sin hemsida meddelar Norges ishockeyförbund att Nystrøm tilldelats Gullpucken som säsongens bästa damspelare i Norge.

Ena Nystrøm var en ledande och avgörande spelare i det norska landslaget som tog vann och tog sig upp till A-poolen under VM i Klagenfurt i april. Hon spelade alla Norges matcher och gick obesegrad genom mästerskapet. Hon röstades fram som Norges bästa spelare och turneringens bästa målvakt. I Mercyhurst University i NCAA utsågs hon till årets kvinnliga idrottare i alla kategorier, samtidigt som hon tog plats i årets lag i Conference College Hockey America. Som målvakt har hon varit assisterande kapten i sitt lag, vilket säger en del om den personlighet som lagkamrater och tränare värderar högt”, skriver förbundet i sin motivering.

På herrsidan prisas veteranen Patrick Thoresen som årets spelare efter att ha öst in 64 poäng på 45 matcher för Storhamar i den norska ligan, medan Andreas Gjessing Sundt prisas som årets spelare i paraishockey. 


TV: Alexander Wennberg övertidshjälte för Rangers

Den här artikeln handlar om: