Video: AHL TV
AHL

TV: Här blir Jonatan Berggren stor hjälte - med hattrick

ANNONS

Het, hetare, Jonatan Berggren. 
23-årige svensken blev stor hjälte inatt - med ett hattrick. 

Se Berggrens mål i spelaren ovan.

Jonatan Berggren fortsätter att producera i rasande takt i AHL. Efter en grundserie med 24 mål och 56 poäng på 53 matcher har den tidigare Skellefteå-forwarden växlat upp ytterligare i Calder Cup-slutspelet - inte minst inatt. 

Grand Rapids Griffins tog emot Milwaukee Admirals och fick en tung start på det fjärde kvarrtsfinalmötet. Med 0–2 på tavlan klev Detroit Red Wings farmarlag in i den tredje perioden och vände det hela upp och ner tack vare en viss Jonatan Berggren. 

Mötet slutade hela 4–2 till Grand Rapids och Berggren stod för tre av dess fyra i den sista perioden. Det första i powerplay åtta minuter in, det andra två minuter senare efter en fin pass framför målet, och det tredje på egen hand, med ett skott upp i krysset från distans.

Tvåa i slutspelets skytteliga

De tre målen gör att kvartsfinalmötet är utjämnat till 2–2, men även att Berggren nu är uppe på tio poäng efter åtta spelade slutspelsmatcher. Sex av dess är mål och toppas dessutom endast av just Milwaukees Zachary L'Heureux under slutspelet. 

23-åringen från Uppsala är inne på sin tredje säsong i Nordamerika, men har hittills endast fått spela 79 NHL-matcher för Detroit. Trots 34 poäng på dessa finns han allt jämnt i AHL och dundrar in runt en poäng per match. 

Även Simon Edvinsson noterades för en poäng i nattens seger. Detta genom en framspelning till 2–2-målet.


TV: Mattias Ekholms slutspelsmål

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL