Jérémy Groleau.
Foto: Bildbyrån
SHL

Jérémy Groleau missar två månader extra - på grund av finne

ANNONS

Jérémy Groleau stoppades plötsligt i operationssalen. 
Nu missar Färjestad-backen två månader extra - på grund av en finne. 
– Det är såklart superfrustrerande, berättar han för Värmlands Folkblad.

Redan i april, när Rickard Wallin bekräftade att Jérémy Groleau skulle opereras pratades det om att han kan missa inledningen på kommande säsong. Nu tvingas han sitta vid sidan ännu längre efter en märklig upplevelse på operationsbordet. 

– Det blir två månader extra som jag missar som jag annars hade kunnat vara med på. Det är såklart superfrustrerande. Det är viktigt för mig att vara en del av laget, att missa två månader extra är frustrerande av den anledningen, säger han i en intervju med Värmlands Folkblad.

För att hinna tillbaka till säsongsstarten var tanken att operationen på den skadade axeln skulle göras direkt efter att 2023/24 avslutats. Så blev det inte. Groleau sattes istället upp på en väntelista och operationsdagen blev 30 april i Göteborg. En dag som slutade märkligt. 

– De rakade min axeln, tvättade den med antibakteriell tvål, gav mig morfin och medicin mot illamåendet och gav mig dropp. Men precis när de skulle söva mig kom kirurgen in för att markera var snittet skulle göras och sa då direkt ”vänta lite, jag tror inte jag kommer kunna operera”, berättar 24-åringen för VF.

Hade infekterad finne: “Jag var så frustrerad”

Precis där ingreppet skulle göras hade nämligen Groleau en finne. Kirurgen menade att den var infekterad och att det riskerade att spridas in i axeln vid operation. 

– Jag var så frustrerad! Klockan var 07.30 på morgonen, jag var groggy av all medicin och skulle då ta mig tillbaka till Karlstad. När ingen såg mig stack jag för att bege mig till tågstationen. Jag var alldeles yr och vinglade fram, folk började stirra på mig och fundera vad det var för något fel på mig, berättar han för tidningen. 

Denna märkliga dag har gjort att det inte är förrän nu som SHL-backen opererats. Därmed missar han som sagt två månader extra.


TV: Robert Ohlsson om att träna Djurgården

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL