Jeremy Colliton i Mora.
Foto: Bildbyrån (Montage)
NHL

Jeremy Colliton ersätts av Manny Malhotra i Canucks

ANNONS

Han har nyligen blivit intervjuad av San Jose Sharks för jobbet som huvudtränare. 
Nu står det klart att Jeremy Colliton lämnar AHL-rollen i Vancouver Canucks. 
– Han kommer att coacha i NHL igen, säger Vancouvers Ryan Johnson till Sportsnet.

Kan Jeremy Colliton bli San Jose Sharks nya coach? 

Den tidigare Mora-tränaren meddelades igår lämna sin roll i Vancouver efter två år som ledare i AHL-laget Abbotsford Canucks - och har tidigare intervjuats för rollen i NHL-konkurrenten. Han ersätts av Manny Malhotra, men inte för att Canucks är missnöjda.

– Jeremy gjorde ett fantastiskt jobb. Det var inte bestämt sedan tidigare att vi skulle gå vidare, men med tanke på jobbet han gjort för oss, så hade han all rätt att se vad nästa steg är för att han ska ta sig tillbaka till NHL. Finns det en öppning nu? Det kan hända, säger Vancouvers assisterande GM, Ryan Johnson till Sportsnet.

Även Marco Sturm har intervjuats för jobbet i Sharks, men ännu har inget presenterats. För Jeremy Colliton skulle det bli det andra NHL-jobbet efter tiden i Chicago. Även då hade han börjat i AHL innan öppningen kom i världens största liga. Dessförinnan var han som bekant i Mora under fyra säsonger.


TV: Erik Karlsson efter kvartsfinalen mot Finland

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL