Jakob Hellsten i Leksand och Univ. of North Dakota.
Foto: Bildbyrån & Alarmy (Montage)
SHL

Jakob Hellsten återvänder till Leksand - ersätter Larsson

ANNONS

Efter ett år i hockeyettan och tre på college vänder Jakob Hellsten hem. 
Den 24-årige målvakten skriver på och spikar målvaktsparet i Leksand. 

– Jakob har definitivt kvalitéerna för att spela i SHL en dag, sade Leksands målvaktstränare, Alexander Millner till hockeysverige.se i början av mars. Nu, knappt tre månader senare får han rätt. 

Jakob Hellsten återvänder till klubben för att bilda målvaktspar med Mantas Armalis i SHL-truppen, precis som Expressen rapporterat.

– Det ska bli otroligt kul och inspirerande att få komma tillbaka till Leksands IF. Det känns som att få komma hem. Tiden i USA har varit väldigt utvecklande såväl på som utanför isen. På isen har jag tävlat mot många nuvarande och blivande NHL-stjärnor samtidigt som jag vid sidan av isen haft en stor personlig utveckling i utmaningen att leva i ett nytt land och en ny kultur. När jag nu återvänder till Leksand gör jag det med ett mål att komma in och bidra till att vi som lag vinner så många matcher som möjligt, säger Hellsten på klubbens hemsida.

Nominerades till Hobey Baker Award

Den nu 24-årige Jakob Hellsten är född i Ljusdal, men har representerat en rad klubbar, däribland Färjestad, Timrå och Leksand. De senaste tre åren har han spelat i collegeligan NCAA och verkligen imponerat. Under den gångna säsongen blev han även för första gången tydlig etta i serien och blev därefter nominerad till ärofyllda Hobey Baker Award. 

Hör mer om Hobey Baker Award och Hellstens utveckling i podcasten “Framtidens stjärnor”  - med Alexander Millner som gäst. 


TV: Övertidshjälten Joel Eriksson Ek efter segern

Du kanske även vill läsa: Plus "Har definitivt kvalitéerna för att spela i SHL en dag” Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL