Kanada förlorade mot Schweiz
VM Semifinal

HOCKEY-VM: Seger för Schweiz efter rysare mot Kanada

Schweiz vann mot Kanada i semifinalen i hockey-VM efter straffar med 3-2 (2-0, 0-1, 0-1, 0-0, 1-0).

I början av matchen var Schweiz starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål i slutet av perioden av Kevin Fiala och Nino Niederreiter.

Efter 14.07 i andra perioden slog Brandon Tanev till, framspelad av Olen Zellweger och Pierre-Luc Dubois och reducerade åt Kanada. 17.53 in i tredje perioden nätade Kanadas John Tavares på pass av Connor Bedard och Owen Power och kvitterade för Kanada.

I straffläggningen var det Schweiz som avgjorde till 2-3. Den avgörande straffen stod Sven Andrighetto för.

Därmed ställs Schweiz mot Tjeckien i VM-finalen medan Kanada möter Schweiz i bronsmatchen.