Craig Berube under presskonferensen 21 maj 2024.
Foto: Bildbyrån (Montage)
NHL

Så ska Craig Berube lyfta Toronto: "Allt handlar om laget”

ANNONS

I fredags blev det klart att Craig Berube tar över Toronto Maple Leafs. Nu har den nye huvudtränaren presenterats för media för att prata om hur han ska lyfta laget. 
– Det är en av de sakerna som jag verkligen fokuserar på, säger Berube enligt NHL.com.

Det kan bli hårda krav och förändring av kulturen i Toronto Maple Leafs framöver. Efter att den tidigare Stanley Cup-vinnande Craig Berube presenterats som ny huvudtränare i klubben, trycker han och klubben på just detta. 

– Någon som kan kräva respekt och har närvaro är viktigt för mig. Antingen har du det eller inte. Craig har det, säger general managern Brad Treliving enligt NHL.com.

“Allt handlar om laget”

Även det som vi i Sverige brukar kalla för “laget före jaget” är något som Treliving pratat om tidigare och under tisdagen. Att det helt enkelt ska vara laget som tar dem vidare och inte bara stjärnorna eller “Core Four” där Auston Matthews, John Tavares, Mitch Marner och William Nylander ingår. 

– Karaktär spelar roll. Det betyder något i laget och framförallt för coachen. Det som drog mig tillbaka till honom (Berube) var hans ledarskap, hans förmåga att bygga lag och sätta det först. Det handlar inte om en, två, tre, fyra eller fem personer. Det handlar om laget fortsätter Treliving.

Även Berube fortsatte att trycka på detta inför media. 

– Vi vill tävla varje kväll. Allt handlar om laget, enligt mig. Det är en av de sakerna som jag verkligen fokuserar på. Alla är viktiga för laget. Alla har jobb och roller i laget, det är en viktig del för mig, säger han enligt NHL.com.


TV: Peter Forsberg om Colorado Avalanche


 

 

 


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL