Robin Press i KHL (höger).
Foto: Bildbyrån & Alarmy (Montage)
KHL

Robin Press stannar i Ryssland - förlänger med Metallurg Magnitogorsk

ANNONS

Tre år i Ryssland och KHL ska blir fem för Robin Press. 
Den svenske backen har skrivit på ett nytt kontrakt med Metallurg Magnitogorsk.

Efter Rysslands invasion av Ukraina var det ett fåtal svenskar som valde att fortsätta spela i KHL. En av dessa var Robin Press som inför den gångna säsongen även gjorde en flytt inom den ryska ligan för att sedan vinna Gagarin Cup med Metallurg Magnitogorsk

Nu har den nyblivne mästaren skrivit på ett nytt avtal med klubben. Ett avtal som sträcker sig över de två kommande säsongerna, alltså till och med 2025/26. Detta meddelar Magnitogorsk under tisdagen.

Var bäst betald av svenskarna

Uppgifter om att detta var ett möjligt utfall har sedan tidigare sipprat ut, men då hintade svensken om en flytt i och med hur tufft det varit att inte kunna träffa sin familj på flera månader. 

– Det är tufft att vara ifrån sin familj under lång tid, inte träffa dem på åtta eller nio månader. Jag har levt så här i tre år. När man blir äldre ändras dina prioriteringar, sade han till Championat.

Det tidigare ettårsavtalet med KHL-klubben gjorde Press till den bäst betalde av de fyra svenskarna i ligan. Summan uppgick till 6,4 miljoner kronor, enligt ryska Sport-express. De andra svenskarna som spelade i KHL var Pontus Åberg, Fredrik Claesson och Johan Mattsson.


TV: Bellemare om en eventuell återkomst till Sverige

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL