Marcus Högberg i LHC-tröjan.
Foto: Bildbyrån
SHL

Marcus Högberg öppnar upp - därför missade han slutspelet

ANNONS

Med slutspelet runt hörnet tappade Linköping plötsligt Marcus Högberg. 
Nu avslöjar stjärnmålvakten själv vad det var som stoppade honom från spel. 
– Jag blev väldigt, väldigt ledsen att missa de matcherna, säger han till Corren.

Det var tänkt att bli fortsättningen på en mycket imponerande säsong i Linköping - och början på ett långt kontrakt i klubben. Istället meddelade LHC att Marcus Högberg skulle missa kvartsfinalserien mot Skellefteå - innan hans flytt till NHL kort därefter stod klar. 

Efter den röriga avslutningen på säsongen och kontraktet i New York Islanders öppnar nu stjärnmålvakten upp om det hela för Corren, och menar att han har lite dåligt samvete.

– Lite så är det kanske. Jag älskar staden, klubben, fansen…allt med Linköping. Jag har det väldigt bra här, så det var ett otroligt svårt beslut, säger han till tidningen.

“Blev inlagd på sjukhus med dropp och antibiotika”

29-åringen berättar även för första gången varför han mystiskt försvann innan SM-slutspelets start. 

– Det var lunginflammation. Jag tränade på måndagen och blev sjuk på kvällen med 40 graders feber. Dagen efter tog jag prover och blev inlagd på sjukhus i två dygn med dropp och antibiotika. Det var jobbigt, men jag fick bra hjälp och repade mig ändå hyfsat snabbt, berättar han för Corren och fortsätter:
– Jag blev väldigt, väldigt ledsen att missa de matcherna när vi jobbat för slutspel så länge. Det var extremt dålig tajming. Det gjorde ont att tvingas följa det på tv och inte få uppleva det framför vår publik som var det bästa jag sett. Samtidigt är det inget som du kan styra över.

Samtidigt erkänner han att de borde varit tydligare med kommunikationen när han försvann för att inte skapa onödig spekulation.


TV: Jacob Josefsons tre nycklar för ett svenskt VM-guld

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL