Video: Viaplay
Hockey-VM

Kanada säkrar gruppsegern i VM - efter drama mot Tjeckien

ANNONS

Två poäng skiljde Kanada och Tjeckien inför tisdagens gruppfinal i hockey-VM. 
Då stod hemmanationen för en makalös upphämtning, men föll på övertiden i 4–3-dramat.
– Det är en enastående match. Det har varit som en vindrutetorkare, säger Viaplays Håkan Södergren i sändningen. 

Se matchens höjdpunkter i spelaren ovan.

Det blev en rejäl rysare när hemmanationen Tjeckien idag hade chansen att kliva förbi Kanada i A-gruppens toppmöte i hockey-VM. Två poäng skiljde lagen inför nedsläpp och under två tredjedelar av mötet stod siffrorna 0–0 på resultattavlan. I den tredje släppte det i ketchup-flaskan och publiken bjöds på en rejäl rysare. 

Kanada hade till slut tagit ledningen tidigt i den tredje perioden, genom ett powerplay, men kunde inte hålla i det hela. Dominik Kubalik skickade in 1–1 efter en makalös pass av Martin Necas och mötet levde igen. Kanada gick sedan ifrån med dubbla fullträffar, men ännu var det inte över.

Från hjälte till syndabock

Med cirka tre minuter kvar slog Ondrej Palat till och väckte hoppet i sitt Tjeckien med 2–3 - och endast 15 sekunder senare kom även 3–3. Återigen var det Necas som bjöd på en läcker framspelning, men denna gång var det kaptenen, Roman Cervenka som på ett minst lika imponerande sätt skickade upp pucken i första krysset. 

Resultatet stod kvar efter ordinarie tid och kampen om förstaplatsen var därmed avgjort, men ännu levde hoppet för Tjeckien om att säkra andraplatsen i gruppen, något som kan innebära att möte med Tyskland i kvartsfinal. Istället tappade Necas pucken i förlängningen och fick se Dylan Cozens sätta sitt andra i matchen för att avgöra till 4–3. 

– Två mål i matchen, åtta mål i turneringen. Det är han som bär Kanada till seger, säger Viaplays Jonatan Lindquist i sändningen.


TV: Jacob Josefsons tre nycklar för ett svenskt VM-guld

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL