Blake Pietila i college-laget Michigan Tech.
Foto: Alamy.
HockeyAllsvenskan

Kalmar värvar collegemålvakten Blake Pietila

ANNONS

Kalmar har gjort klart med ännu en spännande målvakt inför 2024/25. 
Nu är det 24-årige Blake Pietila som ansluter efter fem år i collegeligan NCAA. 
– Han har varit överst på vår lista, säger målvaktstränaren Joni Puurula på hemsidan.

Jacob Crespin ser ut att få tuff konkurrens på målvaktsposten i Kalmar inför kommande säsong. Under tisdagskvällen meddelar den allsvenska klubben att man gjort klart med amerikanen, Blake Pietila, som kommer från fem år i NCAA med 141 matcher och 92,1 i räddningsprocent. 

– Blake Pietila har sedan vi började arbetet med rekryteringen varit överst på vår lista och vi är väldigt glada att han valde Kalmar för kommande säsong. Blake är en snabb målvakt i sina rörelser med ett bra närspel och vi har en tydlig plan för honom hur han ska ta nästa steg i sin karriär och för att vi tillsammans ska vinna matcher, säger målvaktstränaren Joni Puurula på klubbens hemsida.

Första säsongen som proffs

Blake Pietila tillhörde även Cleveland Monsters i AHL under den gångna säsongen, men fick inte göra något match. Denna kommande säsong blir därmed hans första som professionell spelare. En säsong där han ska konkurrera med Jacob Crespin som värvats från Halmstad efter att han visat upp sig som en av Hockeyettans främsta målvakter.

– Med Blake och Jacob har en vi en stark målvaktsbesättning och jag ser verkligen fram emot att få jobba med dessa två under kommande säsong, säger Joni Puurula.


TV: Erik Karlsson avgör mot Frankrike

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL