Jakob Heljemo i Tingsryd 2019.
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Jakob Heljemo förlänger med Vimmerby

ANNONS

Efter nio säsongers spel på annat håll återvände Jakob Heljemo till Vimmerby och spelade upp dem i Hockeyallsvenskan. Nu meddelar klubben att den unge forwarden förlänger sitt avtal.

Under gårdagen meddelades kapten, Jakob Karlssons nya kontrakt. Nu har ytterligare en spelare valt att förlänga med Vimmerby - och därmed följa med upp i hockeyallsvenskan. Jakob Heljemo som återvände till moderklubben inför Allettan, är klar för spel i tröjan även under den första säsongen i andraligan. 

Innan den nu 24-årige Heljemo valde att återigen dra på sig Vimmerbys tröja hann han med 180 matcher i Hockeyallsvenskan och tio i SHL. Därmed har han välbehövlig erfarenhet inför den tuffa utmaningen som väntar nykomlingen. 

Heljemos poängbästa seniorsäsong var 2020/21 då han slutade den allsvenska grundserien på 24 poäng (11+13) efter 51 spelade matcher, då i Tingsryd. Nu är han tillbaka i serien efter äventyret i ettan och avstickaren i Danmark. 

– Vi har alltid varit bra på att fostra spelare, så det finns många sådana som trivts och utvecklats här. Vissa har det kanske gått lite för bra för om vi ska vara med och slåss om dem ekonomiskt, men några kanske vi har möjlighet att plocka hit, sade kaptenen, Jakob Karlsson, till hockeysverige.se efter den säkrade uppflyttningen. 


TV: Sverige besegrar Frankrike

Du kanske även vill läsa:
Kaptenens dröm blev sann: "Det var inte förgäves”
Kaptenens dröm blev sann: "Det var inte förgäves”
Den här artikeln handlar om: