Kari Jalonen och Fredrik Norrena.
Foto: Bildbyrån (Montage)
Nyhet

Fredrik Norrenas nya jobb - blir assisterande till Kari Jalonen

ANNONS

Sedan spelarkarriärens slut har Fredrik Norrena blivit kvar i finska TPS. Nu lämnar den tidigare stormålvakten - för att bli assisterande tränare till legendaren, Kari Jalonen. 
– Han är väldigt mångsidig, säger nye sportchefen Matthias Baldys. 

Från målvaktstränare, videocoach, till assisterande- och huvudtränare i J20-laget. Fredrik Norrena har gjort det mesta under sina tio säsonger i finska TPS. Nu är det kapitlet över. Liiga-klubben tackar av Linköping-ikonen, samtidigt som nye uppdraget presenteras. 

Den nu 50-årige, Fredrik Norrena, byter Finland mot Tyskland för att kliva in i DEL-klubben, Kölner Haies nya tränarteam. Tillsammans med Manuel Kofler presenteras profilen som assisterande tränare till ingen mindre än den finske legendaren, Kari Jalonen.

– Fredrik Norrena har varit spelare och tränare i många olika länder och ligor och har mycket erfarenhet . Han har även arbetat med Kari Jalonen och är väldigt mångsidig. Det är en frisk fläkt, säger sportchefen Matthias Baldys på hemsidan.

Var videocoach under VM

64-årige Kari Jalonen lämnade uppdraget som förbundskapten för det tjeckiska landslaget efter 2022/23. Kommande säsong blir hans första i den tyska klubban - och det första uppdraget inom klubbhockeyn sedan 2019/20. Bakom sig har han sju finska ligaguld.

Senast Jalonen jobbade med Norrena var under fjolårets VM, då den tidigare SHL-målvakten agerade videocoach.


TV: Jacob Josefsons tre nycklar för ett svenskt VM-guld

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL