Foto: Alamy.
SDHL

Felicia Öhrqvist klar för Linköping

ANNONS

Felicia Öhrqvist gör som sin lillebror Felix och byter Stockholm mot Linköping. Backen är nämligen klar för LHC till nästa säsong.

Nu är båda syskonen Öhrqvist i Linköping. Lillebror Felix Öhrqvist flyttade till LHC redan för två år sedan och är en av klubbens största talanger. Backen var bland annat med i U18-VM för Sverige och var med i två SHL-matcher under säsongen, men fick aldrig någon istid.

Till nästa säsong får han alltså sällskap av storasyster Felicia Öhrqvist. Även hon back och kommer senast från AIK. 19-åringen har gjort två säsonger i SDHL men valde att lämna gnaget efter degraderingen.

– Vi är mycket nöjda över att få in Felicia till vår organisation. Trots sin unga ålder besitter hon värdefulla erfarenheter som vi kommer ha nytta av. Vi har haft en tunn backsida de senaste säsongerna och med Felicias intåg får vi in en större bredd, där vi ser en stor potential i henne och vi är övertygade om att hon kommer kunna utvecklas och förhoppningsvis nå sin potential i vår organisation, säger sportchef Sabina Eriksson.

Felicia Öhrqvist har skrivit på ett kontrakt fram till 2026 med Linköping.


TV: Schweiz körde över Danmark – vann med 8-0

Den här artikeln handlar om: