Rod Brind'Amour stannar i Carolina.
Foto: Alamy
NHL

Uppgifter: Rod Brind'Amour skriver flerårskontrakt med Carolina

ANNONS

Rod Brind'Amour blir kvar på Carolinas tränarbänk. Enligt samstämmiga mediauppgifter har huvudtränaren skrivit på ett nytt flerårskontrakt med NHL-klubben.

Det blir ingen flytt från North Carolina för Hurricanes huvudtränare Rod Brind'Amour.

Under natten till söndag, svensk tid, avslöjade ESPN:s insider Kevin Weekes att Brind'Amour och Hurricanes enats kring ett nytt flerårsavtal, något som även Sportsnet och TSN rapporterat under natten.

Brind'Amours nuvarande kontrakt sträckte sig fram till 1 juli och hans namn har cirkulerat i diverse rykten till följd av de vakanta tränarposterna som funnits runt om i ligan. Enligt uppgifterna ska även Brind'Amours assisterande tränare, Jeff Daniels och Tim Gleason, ha skrivit nya kontrakt med klubben.

50 segrar eller fler tre säsonger i rad

Under Brind'Amours ledning har Carolina levererat tre raka grundserier med 50 segrar eller fler, något klubben aldrig tidigare lyckats med.

Den här säsongen slutade laget på en andraplats i både Metropolitan Division och Eastern Conference med sina 111 inspelade poäng på 82 matcher, bara slagna av Presidents' Trophy-vinnaren New York Rangers. Det var även Rangers som slog ut Hurricanes ur Stanley Cup-slutspelet, då Rangers tidigare i veckan kunde vinna matchserien med 4–2 i matcher och avancera till konferensfinal.

Rod Brind'Amour har varit Carolina Hurricanes huvudtränare sedan 2018. Dessförinnan gjorde han åtta säsonger i klubben som spelarutvecklare och assisterande tränare och som spelare spenderade han nio och en halv säsong i klubben, där han blev Stanley Cup-mästare 2006.


TV: Gustav Forsling avgör för Florida

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL