HOCKEYSVERIGE MÖTER
Robert Ohlsson berättar om sina känslor för Djurgården
Video: Hockeysverige.se
Hockeysverige möter

Robert Ohlsson om Djurgårdsjobbet: "Det var som en dröm"

ANNONS

Mellan 2016 och 2021 fick Robert Ohlsson träna Djurgården i SHL. Ett uppdrag som Skellefteås guldtränare håller som det största i svensk hockey.
– Jag fick chansen att göra det i fem år. Det var som en dröm, säger Ohlsson i podcasten “Hockeysverige möter”.

Lyssna på podcasten på Spotify!

Efter tre år som assisterande tränare till Roger Rönnberg i Frölunda fick Robert Ohlsson våren 2016 chansen att ta över favoritlaget Djurgården som huvudtränare.

– Jag var faktiskt ett fan som blev coach. Det var grymt, alltså. I efterhand kan jag känna att jag blir mer emotionell i det. Nu har “Bulan” också spelat i Luleå och jag kan se mycket av hans känslor för Luleå på samma sätt som jag kände för Djurgården. Det blir dubbelt av allting, både när det går bra och dåligt. För mig var det fantastiskt. Det är det största coachjobbet i Sverige, för mig. Jag fick chansen att göra det i fem år. Det var som en dröm, säger Ohlsson i podcasten “Hockeysverige möter”.

Tog klubben till toppen av SHL

Under sin första säsong i klubben slutade Ohlsson tia med Djurgården, innan han säsongen därpå tog laget till en andraplats i SHL:s grundserie. Under sin tredje säsong i klubben lyckades Ohlsson föra Djurgården hela vägen till SM-final.

– Det var en tuff start. Vi vann inte en match första 10-13 omgångarna, men sedan vände vi runt det. Vi hade fantastiska år där killarna var med på ett jäkla bra sätt. Det var inte alltid vi kände att vi hade de bästa spelarna, men vi hade en jävla tajt grupp för att vara ett Stockholmslag. Det kan vara lättare i en småstad där man bor närmare varandra, kan umgås mer med varandra och hänga mer. I storstadsklubbar kan det vara en utmaning, säger Ohlsson.

“Jag är djurgårdare tills jag dör”

Trots att Ohlsson i dag jobbar för en annan klubb har han inga problem med att säga vilken klubb som ligger närmast hans hjärta.

– Jag är djurgårdare tills jag dör. Det är jag glad och stolt över och det kan jag sitta här och säga. 

I podcasten pratar Robert Ohlsson även om:

  • Hans egen slapphet som spelare
  • Att Dick Axelsson är den största talangen han stött på
  • Hur man får ”lata spelare” att vilja träna hårdast
  • De starka känslorna för Djurgården

Hela podcasten, som är skapad av Mårthen Bergman och Med Vän för Hockeysverige.se, SvenskaFans.com och Rekatochklart.com, finns på Spotify liksom tidigare intervjuer med Linus Omark, Carl Klingberg, Lucas Elvenes, Mathias Bromé och Joel Persson.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL