Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Edmonton tvingar fram match sju mot Vancouver

ANNONS

Det väntar en match sju-rysare mellan Edmonton och Vancouver. Detta efter att Edmonton i natt vunnit måstematchen på hemmaplan med 5–1.
– Vi visste vad som var på spel i kväll, säger forwarden Dylan Holloway till AP.

Det kommer att krävas en sjunde och helt avgörande match för att avgöra vilket lag som ska ställas mot Dallas Stars i den västra konferensfinalen.

Vancouver Canucks hade möjligheten att slå in matchbollen i natt, men möttes av ett desperat Edmonton Oilers som inte hade några planer på att packa ihop sina väskor för säsongen.

– Vi spelade snabbare, renare, bättre med pucken och kom snabbare genom mittzonen. Vi gjorde ett bra jobb att ligga på dem i vår forecheck och hålla puckar levande, konstaterar superstjärnan Connor McDavid för AP.

"Vi visste vad som var på spel"

McDavid stod för tre poäng i matchen som Oilers till slut vann med hela 5–1. Canucks hade med sig ett 1–1-läge drygt sju minuter in i den andra perioden, innan måltjuven Zach Hyman satte vad som blev det matchvinnande 2–1-målet. Evan Bouchard, Ryan Nugent-Hopkins och Evander Kane putsade därefter till siffrorna, medan Dylan Holloway stod för Oilers första mål i matchen.

– Killarna var redo från start. Vi visste vad som var på spel i kväll. Det var förmodligen lite nerver involverat, men när vi väl kommit in i matchen och började rulla på alla kedjor så tittade vi aldrig tillbaka, säger Holloway.

Nils Höglander målskytt för Canucks

Canucks enda mål gjordes av Nils Höglander, hans första i slutspelssammanhang, och bortalaget noterades endast för 15 skott på mål i matchen.

– Jag är lite besviken, men jag vet att vi kan studsa tillbaka. För oss handlar det nu bara om att spola denna match, säger Canucks tränare Rick Tocchet till NHL.com.

Den sjunde och helt avgörande matchen i matchserien spelas under natten till tisdag, svensk tid, i Vancouver.

Edmonton Oilers – Vancouver Canucks 5–1 (1–1, 2–0, 2–0)
Edmonton: Dylan Holloway (3), Zach Hyman (10), Evan Bouchard (5), Ryan Nugent-Hopkins (3), Evander Kane (4).
Vancouver: Nils Höglander (1).

Matchserien står 3–3 i matcher.

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL