Tjeckien vann mot Storbritannien

Tjeckien segrade mot Storbritannien

Tjeckien vann med 4-1 (2-0, 2-1, 0-0) mot Storbritannien i grupp A i hockey-VM.

Segern var Tjeckiens femte på de senaste sex matcherna, och fjärde hemmasegern i rad.

Tjeckien spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom två mål av Lukas Sedlak och ett mål av Jakub Krejcik. Storbritannien reducerade dock till 3-1 genom Evan Mosey tidigt i andra perioden av perioden.

Tjeckien gjorde dock 4-1 genom Ondrej Kase efter 12.15 och avgjorde matchen. Tredje perioden blev mållös, och Tjeckien höll i sin 4-1-ledning och vann.

Tjeckiens Roman Cervenka hade fyra assists och Lukas Sedlak stod för två mål och ett assist.

Det här betyder att Tjeckien är i fortsatt serieledning, med 15 poäng efter sex matcher, och Storbritannien sist, på åttonde plats med 0 poäng.

Nästa motstånd för Tjeckien är Kanada. Lagen möts i sista omgången tisdag 21 maj 16.20 i O2 Arena. Storbritannien tar sig an Norge måndag 20 maj 16.20.