Kanada vann mot Norge

Seger för Kanada mot Norge

Kanada vann med 4-1 (1-0, 1-0, 2-1) i grupp A i hockey-VM mot Norge på torsdagen.

I och med detta har Kanada fyra raka segrar i grupp A i hockey-VM och behöver tre segrar till för att gå igenom serien obesegrade.

Kanada tog ledningen efter elva minuters spel, genom Brandon Tanev på pass av Kaiden Guhle och Jack McBain. Efter 2.16 i andra perioden slog Andrew Mangiapane till, på pass av Bowen Byram och Jamie Oleksiak och gjorde 2-0. 2.47 in i tredje perioden nätade Norges Stian Solberg framspelad av Eirik Salsten och Noah Steen och reducerade för Norge. Mer än så blev det dock inte för Norge.

6.37 in i perioden slog Dylan Cozens till och ökade ledningen för Kanada.

Laget punkterade matchen med ett 4-1-mål med 1.30 kvar att spela genom Jared McCann assisterad av Nico Daws och Jamie Oleksiak. Det fastställde slutresultatet till 4-1.

För tabellens utseende betyder det här att Kanada ligger på första plats medan Norge har sjätteplatsen.

I nästa omgång har Kanada Finland hemma i O2 Arena, lördag 18 maj 16.20. Norge spelar hemma mot Österrike söndag 19 maj 16.20.