Fredrik Norrena och Christian Heljanko.
Foto: Bildbyrån (Montage)
SHL

Fredrik Norrenas råd till Linköping: Värva Christian Heljanko

ANNONS

Christian Heljanko ryktas flitigt till SHL och är intresserad av att flytta till Sverige. 
Nu menar Linköpings-ikonen, Fredrik Norrena, att klubben borde agera. 
– Om någon frågar mig skulle jag varmt rekommendera honom, säger han till Corren. 

Efter ett tredje guld i Finland står Christian Heljanko inför en oviss framtid. 27-åringen som utsågs till slutspelets mest värdefulla spelare för sina insatser i Rikard Grönborgs Tappara, har meddelat att han söker nya uppdrag - och är av stort intresse för flera SHL-lag.

– Det förs diskussioner med SHL-klubbar. Han är absolut intresserad av Sverige, sade nyligen den finske burväktarens agent, Johan Finnström till hockeysverige.se.

En av de klubbarna som sägs vara högaktuellt är Linköping. Efter Marcus Högbergs kovändning och påskrivna NHL-kontrakt står man nämligen utan en tydlig etta inför 2024/25. Är Heljanko lösningen? Ja är svaret, om du frågar klubbikonen, Fredrik Norrena.

– Ja, det skulle vara en jättebra lösning för alla parter. Finska ligans bästa målvakt. Topp i Europa. Tappara har en stark organisation, men du vinner inte tre år i rad bara för det. Under många var Tappara enormt strukturerat, men nu har Grönborg (Rickard) kommit in som tränare och spelat mer öppet, vilket innebär att du som målvakt hamnar i en helt annan typ av omgivning. Men Heljanko klarade det också. Det är en tävlingsmänniska och en vinnare, säger han till Corren.

Olkinuora? “Heljanko är ett starkare alternativ”

Etta annat namn som nämnts är den sex år äldre, Jussi Olkinuora, som tidigare hoppat in i Brynäs, men Norrena håller Heljanko som ett bättre alternativ.

– Han är lite äldre. Peakade för några år sedan, men har haft det mer kämpigt de senaste säsongerna. Det är också en bra målvakt, men tittar du på här och nu så tycker jag att Heljanko är ett starkare alternativ, säger han till Corren.


TV: Tre snabba med Wikegård


 


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL