Connor Ingram.
Foto: Bildbyrån
NHL

Connor Ingram vinner Bill Masterton Memorial Trophy

ANNONS

Vinnaren av Bill Masterton Memorial Trophy 24 blir Connor Ingram. 
– Jag kommer vara för evigt tacksam för hur hockeyn hjälpte mig, säger NHL-målvakten.

Bill Masterton Trophy delas varje år ut till en spelare som har stuckit ut med sin ihärdighet, dedikation och sportslighet i NHL. Allt detta står Connor Ingram för. Därmed är Arizona Coyotes-målvakten den som nu får ta emot priset. Detta före finalisterna, Frederik Andersen och Oliver Kylington

Efter problem med OCD och depression avslutade Ingram nästan sin karriär, men valde i januari 2021 att ta hjälp av NHL/NHLPA:s hjälpprogram. Dryga fyra år senare har han avslutat sin femte NHL-säsong och andra i Arizona. 

– Det här är ett jobb som många inte får chansen att göra. Jag har lagt ner 22 år år av mitt liv till det och tänkte att jag lika gärna kunde fortsätta. Lyckligtvis fick jag en chans i Nashville och i Arizona för att fortsätta. Jag kommer vara för evigt tacksam för hur hockeyn hjälpte mig genom det hela, säger Ingram under onsdagen.

Den kanadensiske målvakten slog sig fram i WHL och fick under 2017 vara med och ta silver i JVM. Därefter började resan i AHL och ECHL innan ett lån till hockeyallsvenskan och Björklöven under 2020/21. Nu har han gjort 84 NHL-matcher, men dras fortsatt med sina problem.

– Det är som en återkommande skada. Tar man inte hand om det blir det värre. Under resten av mitt liv kommer jag sitta på en främlings stol och berätta om mina problem en gång i veckan. Det är bara ett faktum, har Ingram tidigare berättat. 


TV: Oliver Kylingtons berörande intervju om sin psykiska ohälsa


 

Den här artikeln handlar om: