Tjeckien vann mot Danmark

Seger för Tjeckien mot Danmark

Tjeckien vann med 7-4 (1-1, 2-1, 4-2) i grupp A i hockey-VM mot Danmark på onsdagen.

Första perioden var jämn. Danmark inledde bäst och tog ledningen genom Christian Wejse efter 18.54, men Tjeckien kvitterade genom Jan Rutta i slutet av perioden. Tjeckien startade också andra perioden bäst. Laget gick upp till en 3-1-ledning genom mål av Jakub Flek och Lukas Sedlak innan Danmark svarade och gjorde 3-2 genom Patrick Russell. Hemmalaget var starkast i även i tredje perioden. Laget vann perioden med 4-2 och matchen med 7-4.

Danmark har haft en tuff start på serien och har bara tre poäng efter fyra spelade matcher. Tjeckien har nio poäng.

I nästa match, fredag 17 maj, har Tjeckien Österrike hemma i O2 Arena 20.20, medan Danmark spelar borta mot Storbritannien 16.20.