Foto: Alamy.
HockeyAllsvenskan

Roger Forsberg blir assisterande tränare i Kalmar

ANNONS

Roger Forsbergs tränarkarriär fortsätter i Kalmar. 58-åringen kommer nästa säsong att vara assisterande till Viktor Tuurala.

Kalmar rustar för en ny säsong efter sin fina jungfrusäsong i Hockeyallsvenskan. Laget tog sig då till en play in-plats redan som nykomlingar.

Nu har bygget inför nästa säsong påbörjats, och tränarstaben börjar falla allt mer på plats.

Bredvid Viktor Tuurala och Oliver Styf kommer nu Roger Forsberg att kliva in. Den rutinerade tränaren har presenterats som ny assisterande tränare i klubben. 58-åringen kommer senast från Östersund i Hockeyallsvenskan.

– Att vi får in en äldre och mera erfaren tränare bredvid Viktor och Oliver känns väldigt bra. Vi har sonderat marknaden ordentligt för att hitta den tränare och person som passar oss allra bäst. I Roger fann vi den erfarenheten och den personligheten vi sökte till vårt team, säger sportchef Daniel Stolt om rekryteringen.

Roger Forsberg har tidigare tränat HV71 i SHL, Timrå i Hockeyallsvenskan och var även med och plockade upp Troja/Ljungby till Hockeyallsvenskan. De senaste säsongerna har han huserat i norr med bland annat Boden och Östersund.


TV: Elias Lindholms luriga framspelning

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL