Letang, Ludvig och Nieto.
Foto: Bildbyrån (Montage)
NHL

Letang, Ludvig och Nieto opererade - två av tre blir borta länge

ANNONS

Pittsburgh Penguins meddelar att Letang, Ludvig och Nieto har opererats.
För två av tre är det nu en lång frånvaro som väntar. 

För andra året i rad slutade säsongen tidigt för Pittsburgh Penguins i och med missat slutspel. NHL:s grundserie tog slut och spelarna kunde redan i april börja fokusera mot 2024/25 och på att slicka såren. För Kris Letang and John Ludvig och Matt Nieto blir det sistnämnda dessutom extra viktigt. 

Under onsdagen meddelar nämligen Penguins att trion samtliga genomgått operationer för att lösa skadeproblem. Letang för ett brutet finger, Ludvig för en handledsskada och Nieto för en ledbandsskada. Längst återhämtning blir det för Nieto (sex till sju månader), medan Letang endast kommer att vila under åtta veckor. Ludvig står inför en återhämtningsperiod på fyra till sex månader. 

37-årige Letang kommer från en säsong med en poängmässigt lyft i form av 51 poäng på 82 matcher, medan 23-årige backen, Ludvig gjorde sin första riktiga NHL-säsong. Matt Nieto hade en tuffare tid med endast 22 matcher efter flytten från Colorado innan han åkte på sin skada i november.

 


TV: Ekholm tar smällen – Edmonton gör mål

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 maj
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
14:20 Sverige - Tjeckien VM
18:20 Kanada - Schweiz VM
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL