Fredric Weigel.
Foto: Bildbyrån (Montage)
HockeyAllsvenskan

KLART: Fredric Weigel gör återkomst i Djurgården

ANNONS

2012 lämnade han Djurgården för att ta vägen via HockeyEttan. 
Nu, tolv år senare, är Fredric Weigel klar för en återkomst i Djurgården. 
– Den här gången vill jag se till att ha publiken med mig, säger han på klubbens hemsida.

Division två, HockeyEttan, Liiga, AIK och Björklöven. Nu har resan tagit Fredric Weigel tillbaka till Djurgården igen. Detta meddelar klubben under onsdagskvällen.

– Vi tar hem en av de bästa centrarna i hela HockeyAllsvenskan och en karaktär som ger exakt allt för att vinna. Nu kommer Fredric att hjälpa oss i Djurgår’n att vinna, kommenterar Djurgårdens sportsligt ansvarige Niklas Wikegård på hemsidan innan han fortsätter: 
– Tillsammans med tränarteamet har vi tittat på och identifierat vilka spelare som vi tyckt varit jobbiga att spela mot. De spelartyperna vill vi så klart ha i vårt eget lag. Vi är väldigt glada att Fredric kommer tillbaka till föreningen, för det var även här som han började sin resa.

Skriver ettårsavtal

Weigel som mötte Djurgården i ett kvartsfinalmöte så sent som i mars, skriver på ett ettårskontrakt efter två år i Björklöven. Under den senaste stod den 32-årige centern för 36 poäng på 56 matcher, slutspelet inräknat. 

– Jag ser fram emot att spela i Djurgår’n igen! Den här gången vill jag se till att ha publiken med mig, och inte emot mig som de senaste säsongerna, säger Weigel själv på sajten.


TV: "Fimpen" på Guldskölden

Den här artikeln handlar om: