Pontus Johansson är klar för Skellefteå.
Foto: Bildbyrån (Montage)
SHL

Pontus Johansson klar för Skellefteå AIK

ANNONS

Skellefteå AIK:s lagbygge fortsätter att ta form. Från Frölunda har klubben nu gjort klart med backen Pontus Johansson.
– Pontus är en väldigt intressant spelare som vi tror har en ljus framtid, säger general managern Erik Forssell i ett pressmeddelande.

Pontus Johansson lämnade Frölunda efter att Göteborgslagets säsong tagit slut i SM-semifinalen mot Skellefteå. Nu är den 22-årige klar för spel i just Skellefteå.

– Man har ju följt det här laget sedan man började spela hockey och de har ju alltid legat i topp och utvecklat spelare bra. Jag hade ett bra snack med (Erik) Forssell och (Niclas) Lundkvist och allting kändes bra med att komma upp till ett litet mindre ställe med mycket mer fokus på hockey, runtomkring. Jag tycker jag har bra chanser att ta mer kliv i mitt spel, säger Johansson i ett pressmeddelande.

Pontus Johansson skriver treårskontrakt med Skellefteå AIK

Kontraktet med Skellefteå sträcker sig över säsongen 2026/27.

– Pontus är en väldigt intressant spelare som vi tror har en ljus framtid. Han har skaffat sig mycket erfarenhet under den senaste säsongen där han haft speltid i både Djurgården och Frölunda. Han är väldigt skridskoskicklig och vi tror att vår träningsmiljö och vårt spelsätt kommer ge honom goda möjligheter att fortsätta utvecklas, säger general managern Erik Forssell.

Pontus Johansson noterades för fem poäng (1+4) på 33 grundseriematcher och tre poäng (1+2) på 13 slutspelsmatcher för Frölunda denna säsong. Han spenderade även 18 matcher på lån i hockeyallsvenska Djurgården, där han producerade sex poäng på 18 matcher.


TV: Här sänks Connor McDavid - efter slutsignal

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL