KLART: Scott Pooley till AIK
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

KLART: Scott Pooley till AIK - lämnar Björklöven

ANNONS

Scott Pooley har öst in poäng i Björklöven. Nu är amerikanen klar för AIK.
– Scott har visat upp under två säsonger i Sverige att han är en toppspelare i den här ligan, säger sportchef Niklas Persson.

Säsongen 22/23 sköt han 29 mål och slutade tvåa i skytteligan, endast slagen av Johan Persson. Den gångna säsongen blev det 20, och en delad femteplats i skytteligan. Slår vi ihop de två senaste åren har han gjort flest mål av alla i HockeyAllsvenskan.

Nu byter Scott Pooley klubb - men det blir en fortsättning i andraligan. Han lämnar nämligen Björklöven för spel i AIK.

– Scott har visat upp under två säsonger i Sverige att han är en toppspelare i den här ligan och har levererat såväl i grundserien som i slutspelet. Han kommer vara viktig för oss under säsongen och ska vara en av spelarna som ska leda vårt offensiva spel, säger sportchefen Niklas Persson.

Scott Pooley är klar för AIK

I AIK återförenas han med Gerry Fitzgerald. De båda spelade ihop i Björklöven för två säsonger sedan. Kontraktet är skrivet över de två kommande säsongerna.

– Mina samtal med tränarstaben och Niklas Persson var en stor anledning till att jag valde AIK, där stort fokus ligger på den kultur som de bygger upp inom laget och klubben. AIK är en klubb som vill vinna och för mig som spelare är det målet varje säsong, säger Pooley.


Den här artikeln handlar om: