Jonas Arntzen och Noah Steen.
Foto: Bildbyrån (Montage)
SHL

Arntzen hyllar nye lagkamraten, Noah Steen: "Han är redo"

ANNONS

Jonas Arntzen “pumpar däcken” rejält på nye lagkamraten i Örebro. 
– Jag hoppas han inte läser allt det här, skrattar målvakten till NA.

Lovorden regnar ner över Noah Steen efter VM-premiären mot Schweiz. Jonas Arntzen som nu får honom som lagkamrat även i Örebro, berömmer 19-åringen som tog Hockeyallsvenskan med storm i Mora.

– Jag tror han kan komma in i Örebro och verkligen överraska. Han är redo för den nivån som väntar där. Jag tror det passar hans spel med mycket skridskor, sedan gör han det fysiska spelet bra. Han kan gå ut och göra det oväntade och kan göra skillnad offensivt, säger han till Nerikes Allehanda och fortsätter: 
– På isen är han inte rädd för någon. Det tror jag många kommer märka av direkt. Och det tror jag kommer göra att han snabbt kommer in i gruppen.

“Vågar stå upp för sig själv”

Dessutom lyfter han den lite “fula” sidan av den unge forwarden. En sida som vi fick se flera gånger om i det allsvenska slutspelet då Mora överraskade stort. 

– Men han gör det på ett bra sätt och vågar stå upp för sig själv. Det är kul att se. Han säger det själv att han är så taggad på att komma till oss i Örebro och det är också något jag känner när jag ser honom, säger burväktaren till NA.

Norge föll mot Schweiz i VM-premiären, men fick se Moras tidigare succékedja producera ett mål framåt. Detta genom Michael Brandsegg-Nygård som själv uppgetts vara klar för en flytt till SHL och Skellefteå.


TV: Schweiz premiärvann mot Norge i VM:s första match

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL