Foto: Alamy.
HockeyAllsvenskan

Bekräftat: Albin Nilsson klar för Kalmar

ANNONS

Efter sex år i USA är Albin Nilsson nu klar för en återkomst till svensk hockey. Forwarden kommer nästa säsong att spela för Kalmar.
– En spännande spelare som varit iväg ett par år i college i USA och som nu kommer hem för att ta nästa nästa steg på svensk mark, säger Jarkko Oikarinen, assisterande sportchef till Kalmars hemsida.

Albin Nilsson flyttar hem till Sverige. Redan i april kunde Hockeysverige.se berätta att övergången var klar, och nu har det alltså blivit offentligt.

Det är Kalmar som har värvat in 25-åringen som kommer från fem säsonger i NCAA. Där det det senaste året blev spel för Miami University. Tidigare har forwarden spelat juniorhockey i Rögle samt gjort ett antal år i moderklubben Troja/Ljungby, där det också blev tre matcher i Hockeyallsvenskan.

Till nästa säsong kommer han nu alltså att få chansen på allvar i ligan.

– Jag tycker det ska bli otroligt roligt att komma hem till Sverige igen och spela för Kalmar. Jag har bara hört bra saker om klubben, staden och framförallt supportrarna, så det känns väldigt inspirerande att få dra på sig Kalmartröjan nästa år, säger han själv.

Albin Nilsson blir den andra forwarden, och sjunde spelaren, att göra klar med Kalmar inför nästa säsong.


Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL