Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Mäktig vändning av Vancouver mot Edmonton

Vancouver var riktigt illa ute mot Edmonton i den första matchen i konferenssemifinalen. Då lyckades laget vända ett 1–4-underläge till en 5–4-seger.
– Vi ger aldrig upp, säger Canucks forward Dakota Joshua.

Ett tag såg det riktigt illa ut för Vancouver i nattens möte med Edmonton.

Canucks kom helt fel in i matchen och hamnade i underläge redan efter två minuters spel sedan Zach Hyman utnyttjat ett numerärt överläge. Mattias Ekholm utökade ledningen i öppningsakten och långt in i den andra perioden hade Oilers en till synes bekväm 4–1-ledning.

Då påbörjade Canucks en mäktig upphämtning. Elias Lindholm reducerade till 2–4 innan mittakten var över och halvvägs genom den tredje perioden styrde J.T. Miller in 3–4-reduceringen. Nikita Zadorov ordnade kvitteringen några minuter senare och 39 sekunder efter kvitteringsmålet fullbordade Conor Garland vändningen genom sitt 5–4-mål.

“Vi ger aldrig upp”

Canucks lyckades därefter hålla ledningen hela vägen och vinna den första konferenssemifinalen mot Oilers med 5–4.

– Vi ger aldrig upp. Vi fick en tuff start, men tålamodet, uthålligheten och att vi bara fortsatte att köra betalade av sig i kväll, säger Canucks forward Dakota Joshua i ett klipp på klubbens sociala medier.

Detta var blott andra gången i Canucks historia som laget lyckades vända ett tremålsunderläge till seger i Stanley Cup-sammanhang. Senast man gjorde det var under slutspelet våren 1994, enligt NHL PR.

Noterbart från matchen är att Oilers superstjärna Connor McDavid inte noterades för ett enda skott på mål i matchen. Det är första gången i hans karriär som han inte avlossade ett skott på mål i en slutspelsmatch, enligt Sportsnet.

Vancouver Canucks – Edmonton Oilers 5–4 (0–2, 2–2, 3–0)
Vancouver: Dakota Joshua (3), Elias Lindholm (3), J.T. Miller (2), Nikita Zadorov (3), Conor Garland (1).
Edmonton: Zach Hyman 2 (9), Mattias Ekholm (1), Cody Ceci (1).

Vancouver leder matchserien med 1–0 i matcher.