Oliver Kapanen.
Foto: Bildbyrån
SHL

Oliver Kapanen klar för Timrå IK

ANNONS

Timrå stärker upp forwardssidan med en finsk VM-forward. Under torsdagen meddelade man att Oliver Kapanen skrivit på för SHL-klubben.

Via sin hemsida meddelar Timrå att den finske VM-forwarden Oliver Kapanen skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben.

– Jag är väldigt glad att vi får en spelare av Olivers kaliber här i Timrå IK. Det är en spelare jag känner från den finska ligan och en spelare som jag har velat träna länge, säger tränaren Olli Jokinen till sajten.

20-årige Kapanen är son till Timrås sportchef Kimmo Kapanen.

– Vi kan vara nöjda med att vi får en spelare som redan visat sin talang och vars utveckling går starkt framåt. Olivers starka allroundspel ger tränarna fler alternativ för olika delar av spelet. Han är van att ta ansvar och ger oss fler möjligheter och skapar en tuffare konkurrenssituation i laget, säger Kimmo Kapanen.

Är född i Timrå

Noterbart är att Kapanen faktiskt är född i Timrå.

– Det känns fantastiskt att få komma till Timrå IK, ett lag jag följt sedan barnsben, kan knappt bärga mig för att få komma igång med laget. Det är fyllt av skickliga spelare med mycket erfarenhet och hög kravbild, det känns som helt rätt steg för mig i min egen utveckling samt att kunna vara med och bidra till vinster. Jag har stora förväntningar på säsongen, jag vill vinna och ta nästa steg med laget och individuellt, säger Oliver Kapanen.

Den här säsongen noterades Kapanen för 34 poäng på 51 matcher för KalPa i Liiga, innan han i slutspelet noterades för 14 poäng på 13 matcher. I dagarna tog han även plats i den finska VM-truppen. På meritlistan har forwarden även två JVM-turneringar med Finland, där han 2022 tog silver i sommarturneringen i Edmonton.


TV: Höjdpunkter från André Burakovskys säsong

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL