Mats Rosseli Olsen.
Foto: Bildbyrån
SHL

Mats Rosseli Olsens ovissa framtid - kan ha spelat sin sista match

ANNONS

Mats Rosseli Olsen kan ha gjort sin sista match i Frölunda. 
Forwarden, vars kontrakt går ut, berättar om sina allvarliga hjärnskakningsproblem.
– Just nu är jag inte tillräckligt bra för att ens kunna leva ett vanligt liv och ha en vanlig vardag, säger han till GP.

Medan sportchefen Fredrik Sjöström jobbar för fullt med nästa års Frölunda-trupp sitter en av lagets trotjänare fortsatt i en oviss sits. För Göteborgs-Posten berättar nu Mats Rosseli Olsen om problemen som gjort att han missat hela säsongen och hur statusen är på kontraktsförhandlingarna. 

– Det är inte så mycket att fundera över så länge jag inte mår bättre än jag gör. Det är svårt att komma fram till något om man inte har ett val, mitt val just nu är att vänta och hoppas på att bli bra. Det är inte mer än så, säger Rosseli Olsen till GP.

Forwarden som varit i klubben under 13 säsonger drabbades av en hjärnskakning för över ett år sedan och har sedan dess inte kommit tillbaka. 2023/24 kom och gick utan en enda match och 33-åringen kunde endast vänta in slutet på sitt avtal.

Ska träffas i sommar: “Inte någon vanlig situation”

I och med ovissheten har Frölunda inte heller kommunicerat något kring spelaren. Nu berättar Sjöström att parterna ska träffas under sommaren för att först se hur läget är.  

– Det här är inte någon vanlig situation och för oss är det viktigaste att han ska må bra, det är nummer ett för oss. Inget annat. Det är egentligen både första och andra punkten. Sen har vi inga andra punkter på listan just nu och därför blir det ett diffust svar. Vi ska se vad han säger och hur han mår, säger Sjöström till GP.


TV: Landslagschefen: "Jag blev jätteglad när Västerås skickade ner dem"


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL