Sascha Boumedienne och Kevin Reidler
Foto: Alamy / Bildbyrån
Juniorer

Sascha Boumedienne och Kevin Reidler prisas i USHL

ANNONS

Sascha Boumedienne och Kevin Reidler har gjort succé i den amerikanska juniorligan USHL. Nu tar svenskarna plats i en varsin all star-femma.

Sascha Boumedienne är en av många svenskar som tippas gå tidigt i NHL-draften 2025. Han ses som en av hela världens mest spännande backar bland de som är födda 2007 - och efter den här säsongen är det lätt att förstå varför. Som 16- och 17-åring har han imponerat mot flera år äldre spelare, för Youngstown Phantoms, och stått för 27 poäng på 49 matcher från sin backplats.

Han imponerade så pass mycket att han togs ut som en av två backar i USHL:s All Star-femma för rookies. Boumedienne snuvades dock på priset till årets rookie, som gick till Waterloo Black Hawks forward John Mustard.

Kevin Reidler tar plats i All star-femma

Boumedienne var inte den enda svensken som tog plats i en All Star-femma. JVM-målvakten Kevin Reidler tog nämligen plats i andrafemman i hela ligans All Star-lag.

Dubuque Fighting Saints 19-årige burväktare har utsetts till veckans målvakt vid tre tillfällen, och han kommer från en säsong med 27 vinster och bara sju förluster i grundserien. Han har också lett sitt lag till final i slutspelet, och har där på sju matcher över 95 i räddningsprocent. Finalserien, mot Fargo, tar sin början natten till lördag.

Nästa säsong kommer målvakten spela för University of Nebraska-Omaha i NCAA.


TV: Höjdpunkter från Filip Gustavssons säsong

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL