Oskar Lindblom återvänder till Brynäs.
Foto: Bildbyrån (Montage)
SHL

Oskar Lindblom klar för återkomst till Brynäs

ANNONS

Brynäs har säkrat ännu en hemvändare från Nordamerika.
Under onsdagen meddelade SHL-nykomlingen att Oskar Lindblom är klar för en återkomst till klubben.

Oskar Lindblom är tillbaka i Brynäs.

Via sin hemsida meddelar Gävlelaget att 27-åringen vänder hem efter sju säsonger i Nordamerika.

– Det känns otroligt bra, jag har alltid drömt om att komma tillbaka till Brynäs. Att nu få göra när jag är i en hyfsat ung ålder där jag känner att jag kan fortsätta utvecklas känns extra bra, jag är väldigt taggad för detta, säger Lindblom.

Senast Lindblom spelade i Brynäs var säsongen 2016/17, då han noterades för 47 poäng (22+25) på 52 matcher i grundserien och slutade på en fjärdeplats i SHL:s poängliga. Sedan dess har han hunnit med att spela 337 NHL-matcher och producerat 112 poäng.

Skriver 2+3-årskontrakt

Den gångna säsongen blev det en NHL-match med San Jose Sharks samt 41 matcher i AHL med farmarlaget San Jose Barracuda, där han producerade 16 poäng.

– Det är såklart väldigt glädjande att Oskar kommer hem. Han är en spelare som vi alla vet vilken kapacitet han besitter och han vet mycket väl vad klubben vill och står för. Han är inte bara en bra hockeyspelare, han är också en bra person som alltid gör sitt yttersta och gör andra bättre, det är något som vi också värderar väldigt högt. Jag har själv spelat med Oskar så jag vet hur viktig han kommer att bli för den här gruppen. Han är dessutom i en bra ålder där han har samlat på sig mängder av erfarenheter men också har många år av hockey kvar i sig, säger sportchefen Johan Alcén.

Oskar Lindblom är den andra hemvändaren som Brynäs lyckats säkra upp efter avancemanget till SHL, då Jakob Silfverberg sedan tidigare är klar för klubben. 27-åringen är också den tredje förstärkningen som hämtas in från Nordamerika, då nykomlingen sedan tidigare även gjort klart med AHL-målvakten Erik Källgren.

Lindbloms kontrakt med Brynäs sträcker sig över säsongen 2025/26 med option för ytterligare tre säsonger.


TV: Höjdpunkter från Victor Olofssons säsong

Den här artikeln handlar om: