Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

New York Rangers kopplar grepp – efter övertidsdrama

ANNONS

New York Rangers har kopplat grepp om konferenssemifinalen mot Carolina Hurricanes. Detta efter att man i natt vunnit med 4–3 efter dubbla övertidsperioder och därmed går upp i en 2–0-ledning i matcher.

Det krävdes dubbla övertidsperioder för att skilja New York Rangers och Carolina Hurricanes åt i natt. Efter att bortalaget Carolina haft ledningen vid två tillfällen lyckades Rangers emellertid ta matchen till förlängning via en 3–3-kvittering av Chris Kreider i den tredje perioden.

Efter en mållös fjärdeperiod dröjde det fram till drygt halvvägs genom period fem innan avgörandet skulle komma. Detta efter att Vincent Trocheck fångat upp en lös puck framför Frederik Andersen och vispat in det matchvinnande 4–3-målet.

Zibanejads facit: Elva poäng på sex matcher

Utöver Trocheck agerade Rangers stjärnmålvakt Igor Sjestjorkin stor matchvinnare för hemmalaget, då burväktaren stoppade inte mindre än 54 skott i 4– 3-segern.

Alexis Lafrenière stod för två fullträffar för hemmalaget under ordinarie tid, medan Carolinas stjärnförstärkning vid deadline, Jake Guentzel, även han noterades för två mål i matchen. Mika Zibanejad och Alexander Wennberg skrev in sig i poängprotokollet för Rangers med varsin assist.

Zibanejad har gjort poäng i samtliga slutspelsmatcher denna säsong och nu samlat på sig elva poäng (3+8) på sex slutspelsmatcher för Rangers den här våren.

New York Rangers – Carolina Hurricanes 4–3 e. sd (1–2, 1–1, 1–0, 0–0, 1–0)
New York: Alexis Lafrenière 2 (2), Chris Kreider (3), Vincent Trocheck (5).
Carolina: Jake Guentzel 2 (3), Dmitrij Orlov (2).

New York leder med 2–0 i matcher.

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om: