Jonathan Lekkerimäki.
Foto: Bildbyrån
SHL

Jonathan Lekkerimäki utses till årets junior och årets rookie i SHL

ANNONS

Efter att ha vunnit EliteProspects Award förra veckan fortsätter priserna att regna över Jonathan Lekkerimäki. Under onsdagen prisades han som årets junior i svensk hockey samt som årets rookie i SHL.

Förra veckan prisades Jonathan Lekkerimäki med EliteProspects Award som bästa juniorspelare i SHL. Nu fortsätter priserna att regna över Örebros succéforward.

Under onsdagsförmiddagen fick Lekkerimäki nämligen ta emot inte mindre än två nya pris, då han av Ishockeyjournalisternas Kamratförening utnämnts till årets junior i svensk hockey – samtidigt som han också vinner priset som årets rookie i SHL.

”Han var lika överlägsen som bra. Spelade under säsongen i J20, Juniorlandslaget, Örebro i SHL, Vancouvers farmarlag och Tre Kronor. Det säger det mesta om hans kapacitet”, skriver Ishockeyjournalisternas Kamratförening i sin motivering till priset för årets junior.

Vinner i konkurrens med Djurgårdskompisarna

Utmärkelsen som årets rookie i SHL vinner han framför sina tidigare Djurgårdskompisar Liam Öhgren och Noah Östlund, som båda var nominerade till priset.

– Det är ärofyllt och otroligt roligt, säger Lekkerimäki till SHL:s hemsida.

Den här säsongen noterades Lekkerimäki för 31 poäng (19+12) på 46 matcher i SHL. I JVM stod han för tio poäng på sju matcher och under våren har stortalangen även fått chansen att debutera i Tre Kronor, där han noterats för en poäng (0+1) på sex landskamper.


TV: Höjdpunkter från Lucas Raymonds säsong

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL