Chris Abbott tar över HV71.
Foto: Bildbyrån (Montage)
SHL

Chris Abbott blir general manager i HV71

ANNONS

HV71 har hittat sin ersättare till “Nubben”.
På sin hemsida meddelar SHL-klubben att Chris Abbott blir general manager i HV71.

Efter att Kent “Nubben” Norberg tidigare fått lämna sitt uppdrag som sportchef i HV71 har klubben nu hittat en ersättare. Rögles tidigare sportchef Chris Abbott kliver in som ny general manager i Jönköpingsklubben och kommer att bli sportsligt ansvarig för herrlaget, damlaget och juniorlagen.

– I Chris får vi en otroligt seriös ledare som också är väldigt skicklig på att bygga framgångsrika lag. Han kommer att förtydliga den röda tråden i hela vår elitverksamhet och med sin erfarenhet och ledarstil ge oss en stabil grund att stå på, säger HV71:s tillförordnade ordförande Andreas Davidsson.

Chris Abbot skriver treårskontrakt med HV71

Abbott, som varit arbetslös sedan uppbrottet med Rögle i vintras, har skrivit på ett treårigt avtal med HV71.

–  Vad vi som lag och organisation gör i den dagliga verksamheten är viktigt för att vi ska bli framgångsrika och jag tror att jag kan bidra med idéer och erfarenheter kring det, säger Chris Abbott.

Vann SM-guld med HV71 2017

Chris Abbott har tidigare ett förflutet i klubben, då han avslutade sin spelarkarriär med två säsonger i klubben och där han vann SM-guld med HV71 2017.

– En stor ära att vara tillbaka och jag har många bra minnen från mina år i laget och staden. Jag ser fram emot att vara en del av denna organisationen igen, med alla fans och sponsorer som stöttar laget i alla lägen, säger Abbott.


TV: Höjdpunkter från Jonas Brodins säsong

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL