Linus Videll.
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Linus Videll lämnar Södertälje – klar för Östersund

ANNONS

Linus Videll lämnar Södertälje.
I stället väntar spel i Östersund.

Södertälje har drabbats av ytterligare ett tungt spelartapp till nästa säsong.

Efter att poängkungen, tillika ligans MVP, Marcus Eriksson tidigare valt att ta en SHL-chans i Skellefteå står det i dag klart att ännu en rutinerad nyckelpjäs lämnar laget.

Via sin hemsida meddelar Södertälje att det inte kommer att bli någon fortsättning i klubben för Linus Videll.

– Det har varit ett väldigt svårt beslut att ta och en väldigt lång process. Jag och min familj har tagit ett beslut som vi tror är det bästa för vår familj. SSK betyder och kommer alltid betyda väldigt mycket för mig, säger Videll i ett uttalande på klubbens hemsida.

Skriver tvåårskontrakt med Östersund

I stället väntar spel i hockeyallsvenska konkurrenten Östersund nästa säsong, bekräftar den allsvenska klubben via sociala medier. Videll har skrivit på ett tvåårskontrakt med den gångna säsongens nästjumbo i Hockeyallsvenskan.

Den 39-årige forwarden utsågs till Hockeyallsvenskans mest värdefulle spelare under säsongen 2022/23, då han öste in 57 poäng på 42 matcher för Södertälje. Den här säsongen noterades han för 35 poäng i grundserien som begränsades till endast 30 matcher till följd av skadebekymmer.

– Det är tråkigt att lämna SSK och det känns bittert att göra det utan att spelat slutspelshockey ordentligt, inte kunnat ge tillbaka till fansen. All den kärlek de har gett till mig, jag har blivit extremt bra behandlad under åren jag varit i SSK och jag har verkligen känt deras kärlek. Jag kommer sakna SSK, så är det, säger Videll.


TV: Höjdpunkter från Victor Olofssons säsong

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL